Global økonomi

Kryptovalutaer i frit fald

Verdens kryptovalutaer falder voldsomt i værdi, og den forgangne weekend faldt de 10 største kryptovalutaer mellem 7 – 16 procent i værdi. Samlet set faldt markedet for kryptovalutaer 265 milliarder i værdi , skriver Bloomsbergnyhedsmediet. Faldet skyldes bl.a. en stigende mistillid i markedet og et hackerangreb hos en sydkoreansk udbyder af kryptovaluta.

Bitcoin er faldet med 52 procent

Bitcoin, som er den mest populære kryptovaluta, kan fås for 6.750 dollars, og det er kun halvt så meget, som den kostede ved årsskiftet. Siden begyndelsen af 2017 er værdien af Bitcoin ellers syvdoblet, men i 2018 har det mest været en nedtur for Bitcoin, som i alt er faldet med 52 procent.

Hackerangreb på sydkoreansk børs

De seneste fald i markedet kan bl.a. skyldes mistillid, fordi Coinrail, en sydkoreansk udbyder af kryptovaluta, er blevet udsat for et hackerangreb.

Coinrail ønsker ikke at oplyse,hvor meget kryptovaluta, der er blevet stjålet, men sagen efterforskes, så pengene og gerningsmændene kan blive fundet. En anden årsag til, at kryptovalutaerne falder i værdi kan skyldes, at der er blevet indført en øget kontrol på de kinesiske handelsplatforme, og det kan godt have skræmt investorer væk fra at købe kryptovaluta.

ashe