Global økonomi

Forslag: Tredobling af EU-budget til migration og grænsekontrol

EU-Kommissionen har fremsat et forslag om at tredoble budgettet budgettet, som har til formål at bremse den illegale migration og styrke kontrollen med EU´s ydre grænser. I EU´s nuværende budget er der afsat 13 milliarder euro til migration og grænser, men ifølge EU´s migrationskommissær Dimitris Avramopoulos, så bør beløbet tredobles for at imødekomme udfordringerne på området.

Flere ressourcer til migration og grænsekontrol

Forslaget lægger op til, at et beløb på 34,9 milliarder euro til migration og grænsekontrol skal indgå i EU´s langtidsbudget fra 2021 – 2027. Der skal oprettes en fond, som skal støtte bedre grænsekontrol og udstyr til grænsekontrol, og der skal ansættes 10.000 ekstra EU-grænsevagter. Pengene skal desuden bruges på at stoppe økonomiske migranter, som vil blive sendt retur.

Liberal leder truer medlemslande med EU-domstol

I 2015 ankom over en million asylansøgere til EU, og det store pres på asyl-systemerne fik Dublin-forordningen til at bryde sammen. Ifølge Dublin-forordningen skal en asylansøgning behandles i det første ankomstland, men nu skal der laves en reform af reglerne. EU-landene er dog uenige indbyrdes, og de strides bl.a. i spørgsmålet om tvungen omfordeling af flygtninge i EU. Lederen af den liberale gruppe, Guy Verhofstadt, har truet med at trække medlemslandene for EU-domstolen, hvis der ikke findes en løsning i juni.

ashe