Dansk økonomi

Budget

Når du interesserer dig for økonomi, så er du med sikkerhed også interesseret i, hvordan du bedst muligt lægger dit eget budget. Det er noget af det, vi er her for at fortælle dig om, og netop derfor er vi meget glade for, at du er her. Derfor byder vi dig også velkommen. Når du lægger dit budget, og du gør det godt, så får du med sikkerhed også råd til de sko fra ecco, som du ønsker dig, og det er jo noget, der er værd at tage med.

Når det handler om at lægge et budget, så skal du først og fremmest finde ud af, hvor mange indtægter og udgifter, du har. Når du har det på plads, kan du udregne dit overskud. Dit overskud er de penge, du har til rådighed, når du har betalt alle dine faste udgifter. Det er derfor væsentligt at vide, hvor stort dette beløb er, for på den måde ved du, hvor meget du kan bruge.

Dine indtægter kaldes også for dit rådighedsbeløb, for det er de penge, du har til rådighed til at betale alle de udgifter, du har. Du skal også have fundet ud af, hvad dine faste udgifter er, og det, som faste udgifter er, er de ting, du fast skal betale til enten månedligt, kvartalsvis eller årligt. Det er f.eks. husleje, el, vand, varme og diverse kontingenter. Det er også mobilregninger og andre abonnementer. Når du har fundet alle dine faste udgifter, kan du trække disse fra dine indtægter, og så får du det beløb, som du har til alt andet. Du skal naturligvis også tage højde for de penge, du bruger til mad. Selvom det er en fast udgift, så er den som regel variabel, da det er de færreste mennesker, der bruger det samme beløb på mad hver eneste måned. Dog kan du sagtens budgettere et beløb til mad, hvilket nok vil være omkring 2.000 kr. Det kan også være, du spiser enten lidt mere eller lidt mindre, og det skal du naturligvis tage højde for.

Der er ikke noget at sige til, at der ikke er så mange mennesker, der lægger et budget, men det er for alvor på denne måde, at din økonomi bliver overskuelig, og det er noget af det, du skal tage højde for. Når du lægger et budget, finder du ud af, at du har flere penge, end du troede, og det er noget, mange mennesker er glade for. Når du lægger et budget, bruger du heller ikke flere penge, end du har, og det er jo noget af det, livet handler om; ikke at bruge mere, end man har. Vi ønsker dig held og lykke med at lægge dit budget.

ashe