Dansk økonomi

Spar penge på dine vinindkøb

Vin er blevet en passion for mange danskere. Vi drikker vin til hverdag, i weekenden og når vi mødes til konferencer, sammenkomster i vennekredsen og familien – ja stort sagt ved alle mulige lejligheder, som vi kan komme på. For mange er det at dykke ind i vinens verden blev en stor interesse, og det er for dem blevet en sport at deltage i vinsmagninger og vinmesser rundt omkring i verden.

Mange køber ligefrem hele vinkasser med hjem, når de har været til vinsmagning, og det gælder også, hvis turen går til et vinproducerende land. Så bliver der lavet udflugter til vinproducenter i de forskellige områder, så man kan finde gode vinkasser med forskellige typer af vin, som man kan købe med hjem.

Køb vinkasser herhjemme og spar penge

Er du vinkender og ikke mindst vindrikker, kan du spare en del penge ved at købe vin i hele kasser i stedet for at købe flaskerne enkeltvis. Der er ofte rabat på køb af hele vinkasser, og vin er efterhånden blevet en hverdagsvare. Vinkasser er ofte så prisbillige herhjemme sammenlignet med andre lande, at danskerne i mindre grad kører til grænsen for at handle – hvad enten det drejer sig om vinkasser, slik, sodavand eller andet.

Vin kan i dag købes – og bliver i høj grad købt – gennem webshops, og en af de førende herhjemme er Vinoteket.com, hvor du blandt andet kan få en række forskellige smagekasser, så du kan teste dine smagsløg, inden du køber vinkasser hjem til kælderen. Her kan man finde både gemmevin, som bør have nogle år på hylden, inden proppen nænsomt bliver trukket op, og vin, der er velegnet til at komme i glasset og blive nydt med det samme.

Generelt er tendensen, at mere og mere vin bliver produceret, så det er drikkemodent i løbet af få år, mens vin tidligere ofte havde godt af flere års lagring i dertil indrettede vinkældre. I takt med, at det at drikke vin er blevet en fornøjelse for de fleste samfundslag, skal vinen være lettere tilgængelig og klar til at drikke, når vi køber den, for det er de færreste, der har ideale forhold for opbevaring af vin, så de kan lagre den i flere år.

Der er som sagt ofte gode penge af spare ved at købe vin i hele vinkasser, og besparelsen kan blive endnu større, hvis du går sammen med nogle venner og køber et større kvantum vinkasser ind. Storkøb er ofte billige køb, og med indkøb af flere kasser vin har I mulighed for at nyde et glas ordentlig vin også til hverdagsmaden. Når det er sagt, er det vigtigt, at det er dig, der styrer vinindtaget, og ikke vinen, der styrer dig – men mon ikke også det skulle lykkes for dig?

ashe