Dansk økonomi

Bland nyt, genbrug og spar penge

Her i eftersommeren er tusinder af unge mennesker flyttet under eget tag, og startet på et nyt studie i en ny by. Og uanset om de nye rammer for hverdagen byder på et kollegieværelse, en delelejlighed eller måske ligefrem egen lejlighed, som forældrene har købt, så skal hjemmet indrettes, så det er hyggeligt, funktionelt og så det fremstår som en rar base for hjemmestudier, samt for fritid med vennerne.

Hvis du vil spare penge er det en god idé at indrette med genbrug – så sparer du nemlig en masse penge, og du kan dermed få råd til at købe visse af dine indretningsgenstande i spritny stand til fuld pris. Du kan for eksempel kombinere en sofa fra genbrugsbutikken med nye og lækre tæpper til stuen, som du kan få fra Trendcarpet. Her kan du finde tæpper i alle størrelser, mønstre og materialer, og dermed også nogle der passer til din personlige indretningsstil.

Når du indretter dit hjem med genbrug, så kan det være en god idé at gøre det på en måde, så du både signalerer god smag for omverdenen, og samtidig tillader, at der er noget, der stikker lidt ud. I stedet for at få alle stolene omkring spisebordet til at være ens, kunne du vælge forskellige stole eller blot lade en enkelt af dine stole fra genbrugen skille sig ud. Hvad med en knaldrød stol i træ til at supplere de mere stilfulde formstøbte stole, som du ellers lige fandt henne i genbrugsbutikken? Der er masser af muligheder for at skabe en skæv vinkel på din indretning, så den på på den ene side virker stilfuld, og samtidig på den anden fremstår kæk.

Find genbrug mange steder

I dag er der masser af steder, hvor man kan få gode genbrugsting. Ud over de mange genbrugsbutikker der skyder op i de fleste byer, så har de fleste genbrugspladser i dag også en butik, hvor de sælger de bedste af de ting, der bliver afleveret på pladsen. Det kan du læse mere om på de enkelte affaldsselskabers hjemmesider.

Der er virkelig mulighed for at gøre et godt kup, såfremt du skal bruge en stol, et opbevaringsmøbel eller noget glas og porcelæn. Især de mange stel, som vore forældre og bedsteforældre gennem årtier havde samlet på, kan i dag fås for en slik, hvis ellers man gider slæbe dem med sig hjem. Og det er rigtig hyggeligt at spise ens gode mad af en flot porcelænstallerken. Og så løfter det forresten også en god gang pasta med tomatsovs op til et helt nyt niveau!

Vil du styrke din økonomi og få SU’en til at række lidt længere, så kan vi varmt anbefale at gå genbrugsvejen, når du skal indrette dit hjem. Ofte er tingene endda så billige, at hvis du efter et stykke tid finder ud af, at du har lavet et fejlkøb med et eller andet møbel, ja så har du også råd til at skifte det ud med et andet, som passer bedre til din smag.

ashe