Dansk økonomi

Privatøkonomi

Privatøkonomi er et meget vigtigt emne, og det er noget, der er relevant for os alle, og det er uanset, hvem vi er. Det er netop også derfor, at vi her beskæftiger os med det emne, der hedder privatøkonomi og med alt, hvad det har med at gøre. Det er nemlig ikke ligemeget, hvordan man forvalter sine penge, og hvad man bruger dem på. Det er blandt andet heller ikke ligemeget, hvad det er for noget tøj, man går i, og hvad det er, man køber. Hvis man vælger Tommy Hilfiger som mærke, så får man god kvalitet og smarte farver, og det er noget, mange vil have. Men vi må også tilbage til selve privatøkonomien med det samme, for det er jo det, emnet handler om.

Alle mennesker betaler husleje. Eller det vil sige, det gør de fleste, for børn gør i hvert fald ikke, og der er også udvalgte andre mennesker, der ikke gør. Men størstedelen af befolkningen, der er over 18 år, betaler husleje, og det er derfor en meget stor del af privatøkonomien. For mange er det den største post i budgettet, og den fylder derfor meget. Man skal altid have råd til at betale husleje, for hvis man ikke har det, så bliver det altså ikke særligt sjovt. Man kan på mange måder også sige, at det er den post i privatøkonomien, der er vigtigst at betale. Hvis man ikke kan betale husleje til tiden, kan det nemlig i værste tilfælde ende med, at man ikke har noget sted at bo, og så går det hele ligesom ikke mere.

En anden post, der er meget vigtig, er madbudgettet. Vi mennesker kan ikke leve uden mad – i hvert fald ikke på den lidt længere bane, og det er derfor også noget, som man i høj grad skal prioritere. Der er ikke noget at sige til, at det også er noget, der bliver vægtet meget højt hos mange, og hvis man laver sig et budget, skal man finde ud af, hvor mange penge det reelt er, at man skal bruge på mad. Hos et voksent menneske kan man sagtens regne med omkring 3.000 kr. på mad på en måde, men man kan også nøjes med 2.000 kr. Det handler altså meget om, hvad man spiser, og hvor man handler ind, og man kan selv gøre rigtig meget for at påvirke det, når man er ude at handle. Det er en god ting.

Når det kommer til privatøkonomi, så skal man også beslutte sig for, hvor mange penge man cirka skal bruge på tøj om måneden. Det er nemlig også en vigtig post, for vi kan som mennesker ikke overleve uden at have det tøj, vi har brug for.

ashe