Dansk økonomi

Få råd til ferien

De fleste af os vil gerne holde en dejlig sommerferie, hvor der både er råd til spændende oplevelser sammen med familien, dejlig mad og afslapning. Men en ferie koster som regel ekstra penge – og nogle af os bliver overraskede over, hvor mange penge der egentlig kan ryge på en ferie. Derfor er det en god idé at lægge et feriebudget, og du kan med fordel gå tidligt i gang – gerne året før næste sommerferie skal afholdes.

Hvad må ferien koste?

Faste lønmodtagere sparer typisk en del af deres løn op i årets løb, som de kan få udbetalt via Feriekonto i maj måned. Er man selvstændig erhvervsdrivende eller freelancer, har man selv ansvaret for at lægge penge til side til feriebudgettet. Man kan med fordel afsætte et bestemt beløb om måneden som ”feriepenge” og spare op til ferien hen over et år.

Hvilken slags ferie?

Der findes mange måder at holde ferie på, og som udgangspunkt skal ferien holdes inde for rammerne af dit budget. Har du råd til en luksusferie i Danmark eller udlandet, så findes der et væld af muligheder med lækre hoteller med swimmingpool, spa-ophold og krydstogter , hvor du og familien kan slappe af og blive forkælet og opvartet. Er du til aktiv ferie, så kan du f.eks. vælge at tage familien med på en cykelferie, vandreferie eller klatreferie, og her kan du både vælge mellem billige overnatninger på campingpladser eller komfortable og lækkert indrettede hytter i bjergrige egne. Kan du lide at få kulturelle oplevelser, så er en storbyferie i Rom eller Paris måske det, du drømmer om, og i de fleste storbyer kan du indlogere dig på alt fra billige hostels til dyre hoteller, så der er noget for enhver smag og pengepung. Du kan også vælge at holde ferie i Danmark og leje et sommerhus eller holde campingferie i den skønne danske natur tæt ved sandstrand og vand.

Læg et realistisk budget

Det er vigtigt at lægge et realistisk budget. Sammenlign priser online og find de bedste tilbud på feriebolig. Udgifter til mad kan du skrue op og ned for i den forstand, at du nogle dage kan vælge at spise hjemme i ferieboligen eller tage en hjemmelavet frokost med på udflugt i stedet for at købe mad på restauranter. Hvilke aktiviteter skal der være på ferien. Hvor mange udflugter skal I på, og hvad koster det cirka? Husk også afsætte et beløb til ekstraudgifter, der kan opstå undervejs.

Start virksomhed i ferien

Måske har du besluttet dig for at bruge din ferie til endelig at starte din egen virksomhed. Så kan du bruge tiden til at undersøge markedet for erhvervslån og ansøge om et favorabelt erhvervslån hos Qred. Med startkapital i ryggen vil det være nemmere at realisere din drøm, drive dit eget firma og blive selvstændig.

ashe